نوشته شده توسط : messi

Real Sociedad och Athletic Bilbao kan ha båda startat säsongen dåligt, men det finns mer än form på spel i helgens baskiska derby, skriver Colin Millar.

En ofta upprepad kritik av det spanska spelet är att det är för lätt dominerat av den kolossala duoden i Real Madrid och Barcelona, ​​men i början av 1980-talet var det Baskien som regerade högsta i La Liga.

Real Sociedad, San Sebastians stolthet (Donostia, som det är känt som i baskiska), vann tillbaka-till-back League-titlarna 1981 och 1982, innan hårda regionala rivaler Athletic Bilbao upprepade prestationen under de följande två säsongerna. Denna Euskadi-uppstigning tycktes vara början på ett stränglag i en region, vars passion för fotboll är oöverträffad. billiga fotbollströjor på nätet

I efterhand hade en sådan förutsägelse varit anmärkningsvärt bristfällig. La Reals back-to-back-kronor förblir deras enda La Liga-kronor, medan Athletics 1984-triumf - klarade med en hem seger vid den ursprungliga San Mames över Real Sociedad - var den sista av sina åtta titlar.

Dessa härligheter var i zenith av klubbernas kollektiva krafter, hejda höjder som har visat lite tecken på att upprepas sedan. Det var en kort väckelse 14 år efter Atletics sista titel, när de slutade löpare till eventuella mästare Barcelona, ​​med La Real som kom på tredje plats, innan Los Txuriurdin tog Madrid avståndet 2002-03.

Detta derby belyser rivaliteten mellan de baskiska regionerna Gipuzkoa (huvudstaden San Sebastian) och Bizkaia (huvudstaden Bilbao). Det första mötet ägde rum 1909 med La Real, då känd som Club Ciclista de San Sebastian - som officiellt blev Real Sociedad senare det året, framträdande 4-2 segrar. Det har funnits totalt 153 matcher mellan klubbarna, med Athletic som vann 63 gånger till Txuriurdins 51.

Baskien är en region som är nära förknippad med regional identitet och ser sig självständigt som från Spanien, vilket återspeglas i områdets språk, politik och kultur. Athletic har behållit sin policy av baskiska-bara spelare under hela 117-åriga historia och är en av tre klubbar (Real Madrid och Barcelona är de andra), aldrig att ha förlorat sin topp-flygstatus. Begränsa sitt spelarval till ett område på bara 2,16 m, det är anmärkningsvärt att de har fortsatt en sådan konkurrenskraftig livslängd, inklusive deras 2014-kvalifikation för Champions League och 2015 Supercopa rivning av Barcelona. fotbollströjor barn

Real, å andra sidan, betraktas som den mer pragmatiska av de två klubbarna, som slutade sin baskiska enda politik 1990 med undertecknandet av John Aldridge och förvärvade sin första icke-baskiska spanjor, Boris Gonzalez, 2002 som klubben hävdade De behövde bredda sin rekrytering på grund av den större politiska och finansiella muskeln som böjdes av sina rivaler i Bilbao. Med detta sagt är La Real välkänt för sitt produktiva ungdomssystem, vilket gav den otroliga talangen Joseba Etxeberria - en av 16 spelare att spela för båda klubbarna.



:: برچسب‌ها: billiga fotbollströjor,fotbollskläder barn ,
:: بازدید از این مطلب : 115
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 20 ارديبهشت 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : messi

Atletico Madrid kommer inte kunna göra några signeringar för två överföringsfönster efter sitt FIFA-förbud, men Colin Millar förväntar sig att de tar det i strid.
För många Atletico Madrid fans, deras klubb som ses som dysfunktionell, kaotisk och ett långvarigt skämt över staden av Real Madrid kommer för alltid att etsas i minnet. Även deras anmärkningsvärda, knappt trovärdiga men ändå helt förtjänta La Liga-titels triumf för två år sedan har misslyckats med att helt förbjuda de ärr som många fortfarande bär. En känsla av fatalism har aldrig varit långt borta, men Diego Simeones sensationella arbete med att förvandla klubben har förskjutit stämningen från pessimism till hopp och nu förväntan. Nu, som de primära klubbarna från huvudstaden har drabbats av långsiktiga överföringsförbud, är det Atleti snarare än Los Blancos, som ser bäst ut för att ta slaget.

Dessa sanktioner har blivit ryktade i drygt ett år och har varit beständiga sedan Barcelona först blev involverat i olaglig överföring av ungdomsspelare tillbaka 2014. Vid den tiden slog Atleti sitt första och bara några minuter från att lägga Champions League till deras La Liga krona. Simeone hade smidda en oöverträffad laganda, en aldrig-säga-dö inställning och oförskräcklig tro på att de kunde trotsa alla kritiker gång på gång. Han skapade ett lag i sin bild - mentalt hård, inte överväger att shirking några fysiska strider och ålägga sig på spelet.

Ändå var det oundvikligt att klubbens ekonomiska ställning - samtidigt som den förbättrats avsevärt under det senaste decenniet - inte var på samma nivå som att konkurrera med de allra högsta sidorna. Avgången till Chelsea-bunden trio Diego Costa, Thibaut Courtois och Filipe Luis var ett slag, men det signalerade inte en massavvandring. Simeone visade att han var mycket mer än bara en motivator med hans kloka skift inom hans lekgrupp, investerar i ungdomar och spelare med större känsla, som kunde uppnås ekonomiskt. Antoine Griezmann var standout-signeringen i efterdyningarna, men integreringen av en flotta ung talang i spelande truppen, medan de bleknade 2014-hjältarna, lyckades utmärkt.

Miranda, Mario Suarez, Raul Garcia, David Villa och Adrian Gonzalz blev alla tyst förflyttade, medan ungdomsspelare som återvände från lånebeslut gavs en möjlighet på högsta nivå. Av den nuvarande Atletico-sidan är nio 22 år eller yngre. Fyra är produkter från klubbens ungdomssystem - som kanske inte har den globala prestige La Masia eller de över hela staden, men som nyligen har mer än höll sina egna. Saul Niguez (21) och Thomas Partey (22) - två högt begåvade centrala mittfältare - åtnjöt båda framgångsrika låneformerna på rivaliserande La Liga-klubbar, liksom Oliver Torres (21), som utmärkade förra året för Porto i både portugisiska Liga och Champions League och ger en sund konkurrens i mitten av planen.

Jose Maria Gimenez (20) har visat alla attribut att föreslå att han är den långsiktiga efterträdaren till Uruguayas Diego Godin i mitten, och han kunde väl bilda ett formidabelt, centralt defensivt partnerskap med högt rankade fransman Lucas Hernandez ( 19) under många år framöver. Den härligt begåvade Angel Correa (20) har tjänat många jämförelser med argentinska landsmän Tevez och Aguero, så är hans skicklighet, låg tyngdpunkt och naturlig förmåga.

I väntan på förbudet agerade Atleti snabbt och avgörande i det här fönstret. In kom kom Celta Vigo-kaptenen Augusto Fernandez och han gick med i Matias Kranevitter (22), varav båda är mittfältare som är involverade i det argentinska landslaget. Deras ankomster kom på grund av Tiago Mendes benbrott. Portugisiska är på scenen av sin karriär, där han aldrig blir en stor aktör för sidan igen, men dessa två introduktioner löser problemet proaktivt.

Den sammanfattar Simeones ledarskaps karriär hittills - presenteras ständigt med hinder och snubblar och måste möta motgångar. Ändå övervinner han dessa. Oavsett om det är en enorm finansiell obalans mellan de tre bästa sidorna i La Liga, ett långsiktigt mentalt block och en defeatistisk inställning vid Vicente Calderon, förlusten av nyckelaktörer både genom överföringar och skador, och nu detta överföringsförbud, så är det Cholo trivs på.



:: بازدید از این مطلب : 121
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 11 ارديبهشت 1397 | نظرات ()